Matkultur från Bohuslän-Sotenäs kommun Clas skriver om matlagning, matkultur och recept.

0

En akademi om Hummer

Hummerakademin är en förening med sitt säte i Hunnebostrand, eller Hummerbostrand som det kanske borde heta 🙂 Akademin med Marcus Bertilsson i spetsen, en av de drivande krafter som arbetar för att upplysa och...

0

Gravad rökt makrill

I helgen testade jag ett nytt recept på gravad rökt makrill Gått och filurat på om det inte skulle vara gott att grava makrillen innan jag röker den. Så det var jag tvungen att...

0

Närproducerat från Kustcharken

Kustcharken När jag flyttade tillbaka till Sotenäs efter 20:år i Göteborg var det svårt att vänja sig vid att inte ha en bra saluhall att handla lite bättre mat på. Fisk & skaldjur av...

0

Fiskaffären Hunnebostrand

Närproducerat av fiskaffären i Hunnebostrand Fiskaffären i Hunnebostrand, det är här jag handlar när jag skall till å laga fisk. Magnus, Kjell & Dennis, tre glada gubbar som ser till att vi i Hunnebostrand...

0

Smögen Whisky

Närproducerat Smögen Whisky Häftigt med ett whiskybränneri i Sotenäs, drivs av eldsjälar strax utanför Hunnebostrand (trots namnet) Förvånansvärt hög kvalitet på de produkter jag själv haft möjligheten att prova. En del av deras produkter...

0

Bildspel av Reino Virtanen

Reino Virtanen träffade jag första gången för länge sedan redan någon gång i början på åttiotalet, då som nu en snäll ”gubbe” alltid med ett gott skratt och leende nära till hands. Reino har...

0

Makrillen är här

Vårmakrillen har landat i Bohuslän Här några recept jag rekommenderar. Makrill Bohus Färsk Makrillsoppa Grillad Makrill Makrillbullar    

0

Husmanskost – Kalops då och nu

Kalops på två sätt Kalops en rätt som måste göras med kärlek och bra råvaror. Kommer du ihåg Kalopsen vi fick i skolan, kanske inte alltid en kulinarisk upplevelse. Som barn hade jag svårt...

0

Husmanskost – Pannbiff

Pannbiff med lök & lingon En av de rätter som ständigt återkommer på middagsbordet hemma hos oss. En rätt som kan varieras på många sätt. Blanda i fetaost och oliver krydda med oregano och...

0

Första grillreceptet publicerat

Grillad makrill Á la Canaria för att komma till receptet klicka här. Detta lärde jag mig när jag var nere på Teneriffe och jobbade som kock. Detta kunde serveras som kökets personalmat om man...