Bönsallad med selleri och lök
En enkel sallad som passar perfekt till både kött och fisk

Ingredienser:
- 1 frp ca 250 gr kikärtor
- 1 frp ca 250 gr kidneybeans
- 5 st selleristjälkar
- 100 gr rödlök
- 20 gr persilja (blad eller krus)
Vinaigrette:
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- svartpeppar nymald
- 4 msk olivolja eller rapsolja
- 1 tsk flytande honung
- 1 msk Dijonsenap
Gör så här:
- Häll upp ärtor och bönor i ett durkslag, skölj väl i kallt vatten.
- Skölj och skär blekselleri och lök i tunna skivor.
- Hacka persiljan grovt.
Vinaigrette:
- Vispa ihop samtliga ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar till du tycker den är lite för salt.
- Blanda i grönsakerna.
Kommentar:
En sallad som passar till det mesta, förslut väl och förvara i kylen så håller den sig fräsch i ca fyra dagar. Om du vill kan du addera två pressade vitlöksklyftor i vinaigretten.