Hummerakademin

hummer loggaSvenska Hummerakademien

är en ung organisation, grundad 1996. Den juridiska formen är en ideell förening. Akademiens grund vilar därför på dess medlemmars frivilliga och oavlönade arbetsinsatser.
Intresset för hummern sträcker sig däremot mycket långt tillbaka i tiden. Hummer och hummerfiske är något som är lika naturligt för kustbefolkningen som älgjakten är i andra delar av landet. I flera hundra år har kustens folk fiskat hummer, för nöjet. Vad som inte är lika känt är att detta resultat i en enastående kunskapsbank, muntligt förmedlad från generation till generation, om fångstmetoder, redskap, bottenförhållanden, tillagningssätt, ja allt som på något sätt har anknytning till hummer.

Text från Hummerakademins hemsida. Läs mer här….

Hummerkrogen

Hummerkrogen Skaldjur och Dryck av högsta kvalitet

Hummerkrogen

I Hummerakademins lokaler huserar även Hummerkrogen, där jag själv huserat under ett par sommarsäsonger. En riktig sommarkrog där Hummer och andra skaldjur spelar huvudrollen ackompanjerad med intressanta och välsmakande drycker. Hummerkrogen kan skryta med en egen Champagne och en helt unik lokal. Känslan av rustik fiskebod mitt i Bohuslän toppad med delikatesser från havet är oslagbar.

Läs mer på Hummerkrogens hemsida här…….

 

Print Friendly