Pannbiff


Pannbiff

Stekt pannbiff med löksky & lingonsylt

Ingredienser:

Pannbiff

600 gr. Nötfärs

1 st. Gul lök

½ dl. Ströbröd

1 st. Ägg

1 dl. Mjölk

Salt & Peppar

Smör att steka med

Löksky

4 dl. Ox eller kalvbuljong

2 st. Gula lökar

2 tsk. Strösocker

Salt & peppar

2 tsk. Maizenamjöl

1 msk. Vatten

Smör att steka med

Kokt potatis

600 gr. Potatis

Salt

Gör så här:

Börja med pannbiffarna. Blanda mjölk och ströbröd. Låt stå och svälla i ca 5 minuter, under tiden skalar du och river löken i önskad storlek, dock inte större än grövsta delen på rivjärnet.

Rör i resten av ingredienserna smaka av med salt och peppar. Låt stå, under tiden du förbereder potatis & löksky.

Skala och sätt på potatisen.

Sätt på ugnen, 150 °C.

Stek pannbiffarna. Doppa händerna i kallt vatten då och då när du formar pannbiffarna, stek på medelhög temperatur i smör tills de fått fin färg. Lägg upp dem i en ugnsform kör i ugnen.

De är klara vid innertemperaturen 72 °C. eller när de avger en klar saftig vätska när du trycker på dem lite lätt.

Lökskyn. Skala och skiva löken i tunna skivor, stek den på medelhög temperatur i ca 5 minuter, strö över sockret efter ca 2 minuter. Häll i buljongen och låt puttra i ca tre minuter. Blanda kallt vatten & maizenamjölet till en klumpfri smet, häll i redningen i lökskyn. Låt koka i ytterligare ca 5 minuter smaka av med salt och peppar.

Tillbehör: Lingonsylt eller smörgåsgurka.

Clas

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.