Närproducerat


Om våra lokala producenter

Sotenäs en kommun full av matproducenter

Kriterierna för att vara med här, är att man till stor del arbetar med att förädla lokalt producerade råvaror.

Kustcharken

Lokalt producerat kött, utbud efter tillgång och säsong, egen korvtillverkning, hemrökt bacon och andra charkuterier. Fin ostdisk bra variation med intressanta nyheter. Butiken fylld med delikatesser som marmelader, intressanta kryddblandningar, senap mm. Läs mer om Kustcharken här

Lyckans stenugnsbageri

Bageri som satsar på ekologiskt och närodlat, fantastiskt bröd & möjlighet till att fika på plats även här lite delikatesser som marmelader goda ostar, hemkärnat smör mm.

Göstas Fisk på Smögen

Färsk fisk, skaldjur delikatesser som hemlagad sushi, Smögenräkor, Smörgåstårtor och en hel del annat gott. Göstas fisk har även en fin liten Bistro där man kan avnjuta en lunch eller middag.

Fiskaffären i Hunnebostrand 

Färsk fisk, skaldjur och delikatesser, Smögenräkor, hemlagad fisksoppa, lunch varje tisdag och torsdag. Dagens Rätt och À la carte, stor uteservering på sommaren.

Stensjö Gård

Vår lokala potatisodlare som levererar nyplockad potatis.

” Sedan slutet på 1950-talet har det odlats potatis på gården, i lite större skala. Tidigare bedrevs en mindre odling för skärgårdsbor som kom och bodde över på gården medan man plockade potatis för sitt vinterbehov. Dagens krav på specialisering, har gjort, att Stensjö Potatis till övervägande del, odlas som färskpotatis, d.v.s. en potatis som inte lagras innan den säljs. Detta överensstämmer också väl med den stora efterfrågan som är efter potatis på Sotenäset och intilliggande kommuner under Juli och Augusti.”

Smögen Whisky

Häftigt med ett whiskybränneri i Sotenäs, drivs av eldsjälar strax utanför Hunnebostrand (trots namnet) Förvånansvärt hög kvalitet på de produkter jag själv haft möjligheten att prova. En del av deras produkter hittar du på Systembolagets beställningssortiment Smögen Primör (nr 40406). Kan även rekommendera deras gin Strane Navy Strength (nr 84925).

”Smögen Whisky AB grundades sommaren 2009, med syfte att etablera ett bränneri för småskalig produktion av en riktig maltwhisky från den bohuslänska västkusten, med stor karaktär och havsnära influenser. Produktion och tills vidare även hela lagerhållningen finns på gården Ståleröd, strax sydväst om Hunnebostrand, knappt en mil norr om Smögenön, i Sotenäs kommun. Verksamheten omfattar produktion av whisky likväl som besöksrelaterade tjänster och viss försäljning av produkter med anknytning till whisky”. Läs mer här….

Har du förslag på företag vi borde presentera här skicka ett mejl till Clas Andersson

Andra länkar till hemsidor vi rekommenderar:

www.sjomatsframjandet.se

www.abba.se

www.sotenaskultur.se

Sotenäs Kommun uppleva och göra

www.nordensark.se

www.smögenbryggan.se

www.bohuscoast.se

www.hunnebo.nu

www.hunnebostrandsbildarkiv.se

Stenhuggerimuseet

www.skaldjursparadiset.se

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.