Fiskaffären Hunnebostrand

Henrik Olssons fiskaffär i Hunnebostrand

Sedan 1950 har det sålts färsk fisk på Norra strandgatan 7 i Hunnebostrand, 1977 tog Kjell Simonsson över affären och drev den fram till 2013, då Magnus Stålbåge axlade rollen som Hunnebostrands Fiskhandlare.

Henrik Olsson var den förste att starta fiskaffären i dagens lokaler, han körde igång i början på femtiotalet. Då levde tre familjer på att arbeta och driva fiskaffär här. Olsson var först i kommunen med att ”exportera” fisk till Stockholm.

Magnus Stålbåge på Fiskaffären Hunnebostrand

På fiskaffären kokar vi kräftor dagligen, kräftorna kommer från kräftbåten Brea. ”Björn kommer till bryggan med båten Brea från Brevik med kräftor varje dag om vädret tillåter.” Den gravade laxen gör vi själva, ett recept som följt Fiskaffären i generation efter generation.

Sillen lägger vi in själva och har upp till nio olika inläggningar att välja mellan.

Prova gärna vår egenhänidigt varmrökta lax en nyhet som blivit mycket uppskattad av våra kunder.

Andra delikatesser vi gör själva är till exempel vår goda fisksoppa, skaldjursröror och olika pajer. Frukt och grönt och en hel del specerier noga utvalda för att passa till just fisk och skaldjur hittar du hos oss. Här kan du köpa lokalt odlad potatis från Stensjö (säsong) och även närodlade jordgubbar.

 

Nu har vi även hemgjord Sushi, huvudsakligen gjord av råvaror från Bohuslän.

Sushi på Fiskaffären i Hunnebostrand

En annan nyhet är att vi arbetar med delikatessostar ett litet men väl genomtänkt sortiment som passar bra till ostbrickan efter middagen. Ostarna kommer från en mycket kunnig osthandlare i Skåne, de hjälper oss att plocka fram extra goda kvalitetsostar.

”Fiskaffären har jag själv handlat av i många år, både som privatperson och Köksmästare, alltid lika nöjd med deras produkter. Jag rekommederar den gravade laxen, kunde inte gjort den bättre själv”.

Clas Andersson

2015-05-04

Kontaktuppgifter:

Fiskaffären Hunnebostrand

Norra Strandgatan 7

456 61 Hunnebostrand

Kontakt

Tel: 0523-500 17

e-post: info@fiskaffaren.se

Internet: www.fiskaffaren.se

Print Friendly