Välkommen till matkulturarvet
Just nu bygger vi om matkulturarvet.se hoppas att ni har överseende med detta. Målet med nya hemsidan är att göra den tillgängligare på alla format samt lättare att hitta recepten 🙂 Ha en bra dag Clas Andersson
Välkommen till Matkulturarvet. Hur kokar man hummer eller gör en god Äggost.
Recepten från förr har vi samlat in från matglada Sotenäsbor och gamla handskrivna kokböcker. Detta har varit ett mycket trevligt arbete och vi är väldigt stolta över resultatet.
Många recept är från förr men även moderna recept med huvudråvaran från Bohuslän.
Till recepten klicka här

Recepten av Kerstin Berlin från Örn, skrivet av Kerstins mor Dagny f. 1916 Från Djupedal i Sotenäs Kommun.
Hjärtat
1 skålpund trohet ½ skålpund ljufliga ord jemte 2 skålpund oryggliga löften,
blandas väl tillsammans med 20 kubiktum glädje.
Tåras & arbetas väl 1 timme med kärleksfull hand.
Af detta göres hvad fason som helst, dock helst i form af ett hjärta.
Kakorna ofverstrykes med sockersöta ord & doppas i evig trohet samt
gräddas i kärlekens lagom heta ugn.
Dessa kakor äro mycke goda.