Enkel fisksoppa
Ingredienser 4 portioner:
300 gr laxfilé i bitar
300 gr havskattfilé i bitar
150 gr skalade räkor
2 vitlöksklyftor pressade
½ gul lök finhackad
30 gr smör
1 pkt saffran
0,7 l fisk eller musselbuljong
3 dl vispgrädde
1 knivsudd cayennepeppar
1 dl hackad dill
Fint strimlad purjolök och morötter efter smak
Beredning:
Fräs lök och vitlök i en vid kastrull, när löken är glansig slår du på buljongen låt koka i fem minuter sänk värmen och lägg i fiskbitarna och låt sjuda i cirka 5 minuter. Lyft upp fiskbitarna och lägg upp i fyra varma soppskålar. Höj värmen och koka fiskbuljongen tillsammans med saffran, cayennepeppar och vispgrädde låt koka i cirka fem minuter smaka av med salt och nymald svartpeppar. Under tiden du kokar ihop soppan lägger du dem mycket fint strimlade grönsakerna och räkstjärtarna över fisken. Mixa soppan med stavmixer och häll upp den i soppskålarna, avsluta med att strö över dillen.
Servera med ett gott bröd.
Clas Andersson