Makrill Bohus
4 pers
Ingredienser:
Makrillfilé 800 gram
Ströbröd
50 gram Smör
1 dl Vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl hackad dill
Salt & Peppar
Beredning:
Krydda makrillfiléerna med salt och nymald svartpeppar.
Stek i medelhög värme, smöret skall tystna innan du lägger i makrillen. Lägg i med skinnsidan uppåt.
När fisken fått fin färg vänder du den och steker i ca 1 minut därefter lägger du upp filéerna i ugnssäker form. Häll i vinet i stekpannan och låt koka livligt i ca två minuter, häll sedan i vispgrädden och koka i ytterligare 5 minuter eller tills såsen har fått en simmig konsistens. Lägg dillen i såsen och rör om smaka av med salt och peppar. Avsluta med att hälla såsen över makrillen och ställ in i ugnen i ca 7 minuter.
Serveras med kokt potatis