Pestobakad kummelfilé med räkor, blåmusslor och tagliatelle i citronörtsås
4 portioner
Ingredienser:
1 sats pesto
600 gram kummelfilé
24 st räkor med skal
16 st blåmusslor
Såsen:
4 dl blåmusselfond
2 dl vispgrädde
Saften från en halv citron
1 knivsudd cayennepeppar
Rivet skal från en halv citron
½ dl hackad basilika
½ dl hackad oregano
Nymald svartpeppar
50 gram smör
500 gram färsk tagliatelle
Beredning:
Skala räkorna, låt huvudet sitta kvar.
Koka blåmusslorna. Se recept.
Koka ihop fonden med vispgrädde, citronjuice och cayennepeppar tills den tjocknar och har en simmig konsistens mixa den sedan med örter svartpeppar och smör. Smaka av med salt
Kummelfilén skärs i fyra jämnstora bitar och läggs i ugnssäker form, salta fisken och bred på ett lager pesto.
Kör in i ugnen 250°c i ca 10 minuter eller tills den har nått 55°c innertemperatur.
Koka pastan, vänd i såsen och de kokta blåmusslorna i den varma pastan. Lägg upp pastan och blåmusslorna i djupa tallrikar placera fisken högst upp och garnera med räkorna en citronklyfta och lite färska örter.