Inlagd sill som jag gör det
Ingredienser:
4 st urvattnade salta sillfiléer
Ättikslag:
½ dl ättikssprit (12%)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
Kryddor:
1 msk hel svartpeppar
1 msk kryddpeppar
6 st nejlikor
1 st lagerblad
Grönsaker:
1 liten bit pepparrot
½ skivad rödlök
½ dl skivad purjolök
½ dl skivad morot
½ dl grovhackad dill (kan uteslutas)
Skalet från en halv citron (en lång skiva som du tar ut med en potatisskalare, kan uteslutas)
Beredning:
Koka ättikslagen tills sockret är helt upplöst, lägg i kryddorna och låt den kallna.
Skär de urvattnade sillfiléerna i önskad storlek.
Varva sill och grönsaker i en burk med tätslutande lock slå över den kalla ättikslagen.
Låt stå i minst ett dygn.