Grillad makrill Á la Canaria

Grillad makrill Á la Canaria

4 portioner

Ingredienser:

8 st makrillfiléer ca. 100 gram styck

Saltlag:

1 liter vatten

1 dl salt

Marinad:

1 msk paprikapulver (gärna starkt om det finns i skåpet)

1/2 dl matolja

2 krm malen spiskummin

1 msk sambal oelek

2 vitlöksklyftor

1 näve hackad koriander

1/2 citron Citronsaft

Till servering:

Citronklyftor

Blandad sallad

Papas Arrugadas

Mojo verde

Beredning:

Saltlagen: Blanda 1 liter iskallt vatten med 1 dl salt, lägg i makrillfiléerna, vätskan måste täcka makrillarna. Låt sedan detta stå i kylskåpet i en timma. För att sedan sköljas av snabb i kallt vatten.

Under tiden gör du marinaden och resten av tillbehören.

Marinaden:

Blanda samman alla ingredienser till marinaden för att sedan blanda detta med makrillfiléerna gärna i en plastpåse som försluts, låt ligga i ca. en timme max två.

Papas Arrugadas klicka här

Mojo verde klicka här

Grillningen:

Se till att du har mycket hög värme på grillen. Sätt en halv lök på en grillgaffel som du sedan doppar i lite matolja och stryk de väl rengjorda grillgallret med löken.

Sedan placerar du makrillfiléerna på grillen med skinnsidan nedåt grilla i ca. tre minuter på varje sida, låt vila i några minuter och servera.

Clas

 

Print Friendly