Bohusländska brödkakor


Bohusländska brödkakor

Ingredienser:

10st.

100 gr jäst

2 dl socker

150 gr margarin

1 l vatten

2 tsk salt

2 dl rågmjöl

3 l vetemjöl

Beredning:

Smula jästen i degbunken. Häll i sockret och saltet.

Koka upp 4dl av vattnet och smält margarinet däri.

Kyl blandningarna med resten av vattnet. Då blir degvätskan lagom varm.

Rör ner rågmjölet och 2½ l av vetemjölet.

Arbeta ihop degen och ta lite mer av mjölet tills den blir lagom.

Låt jäsa till dubbel storlek.

Dela degen i 10 delar och forma runda bullar som kavlas ut till en halv centimeter tjocka kakor. Kavla med kruskavel och låt jäsa i 20 min.

Gräddas 5 min. vid 275°

Recept av Ella från Tången i Kungshamn

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.