Farmors Äppelkaka


Farmors Äppelkaka

Ingredienser:

1 hg margarin

1 kkp socker

1 ägg

1 kkp vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 äpple

Ströbröd/margarin

Beredning:

Vispa socker och margarin pösigt, vispa i ägget.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smör/socker blandningen.

Smörj och strö en kakform med löstagbar botten och häll i smeten.

Skär äpplet i fina klyftor och stick ner i kakan.

Gräddas i 175°c cirka 35 min.

Testa med att sticka ner en trästicka i kakan är den torr är kakan klar.

Birgitta Jonsson Smögen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.