Vattentårta


Vattentårta

Ingredienser:

3 st ägg

3 kkp socker

1 ½ kkp kokande vatten

3 kkp vetemjöl

3 tsk jästpulver

Beredning:

Ägg och socker vispas kraftigt, mjölet och jästpulvret blandas och iröres äggblandningen.

Sist iröres det kokande vattnet!

Gräddas i smörd och brödad form.

Svalna.

Skäres i bottnar.

Fyllning:

Äppelmos: 2 hg hackade äpplen. 2 kkp socker och vatten.

Glasering:

2 hg florsocker. Vatten.

Mandelmassa:

50 gr sötmandel

1 hg florsocker

1 äggvita

Receptet av Kerstin Berlin från Örn, skrivet av Kerstins mor Dagny Berlin f. 1916 Från Djupedal i Sotenäs Kommun.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.