Blåbärspaj


Blåbärspaj

Ingredienser:

½ kg mjöl

3hg smör

4 dl vatten

½ tsk salt

Blåbärssylt

Beredning:

Lägg mjölet på bakbordet, gör en fördjupning i mjölet, lägg smör salt och vatten däruti.

Arbeta tillsammans detta till en deg, kafla ut och vik ihop denna några gånger.

Låt degen hvila en stund hällst 1 timma.

Tag därefter och dela degen i hälften, kavla ut dessa till runda tunna kakor, bekläd en tårtform (Ej djupare än att kanterna äro af en höjd 3 cm) i botten och kanten med ena halfvan lägg den goe blåbärssylten emellan och ovanpå detta lägges den andra deghalfvan.

Pajen insättes i ugnen att i 15 min, bakas under ej allt för stark värme.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.