Brulépudding


Brulépudding

Ingredienser:

4 tkp god mjölk 50 gr hvitt socker till smeten

5 bittermandelar

1 bit kanel

Skalet af en ¼ citron

Några droppar vanilj

5 ägg

100 gr hvitt socker att glasera formen med

Beredning:

Sätt mjölken öfver elden att koka med socker, mandeln och kanelen samt citronen och vaniljen ingen krydda får gifva en förhärskande smak, då kryddorna gifvit mjölken smak silas den och fylles så att den håller samma mått som från början, vispa upp äggen och tillsätt mjölken då mesta hettan afgått slå blandningen i en med brynt socker glaserad form och grädda den 1½ timma i ugnen helst i vattenbad upp stjälpes då den kallnat och serveras.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.