Mannagrynskaka med maräng


Mannagrynskaka med maräng

Ingredienser:

1½ kp mannagryn

½ lit vatten

¾ lit mjölk

½ tsk. Salt

2-3 gulor

2 msk socker

3 kp äppelmos eller kompott

Till maräng

2-3 äggvitor

5-6 msk socker

Beredning:

Vatten och mjölk kokas upp, mannagrynen skakas i å får koka 10 min. gröten smaksättes och gulorna blandas ner å hälles i eldfast form. Formen sätts in i ugnen till kakan är halvstekt. Moset bredes över kakan i formen. Vitorna vispas till hårt skum, socker skäres försiktigt ner och marängen bredes över moset å puddingen sättes in i svagare ugn å gräddas tills marängen har lagom färg. Ätes avsvalnad

Pia Eldh Kungshamn

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.