Enkel fisksoppa


Enkel fisksoppa

Ingredienser 4 portioner:

300 gr laxfilé i bitar

300 gr havskattfilé i bitar

150 gr skalade räkor

2 vitlöksklyftor pressade

½ gul lök finhackad

30 gr smör

1 pkt saffran

0,7 l fisk eller musselbuljong

3 dl vispgrädde

1 knivsudd cayennepeppar

1 dl hackad dill

Fint strimlad purjolök och morötter efter smak

Beredning:

Fräs lök och vitlök i en vid kastrull, när löken är glansig slår du på buljongen låt koka i fem minuter sänk värmen och lägg i fiskbitarna och låt sjuda i cirka 5 minuter. Lyft upp fiskbitarna och lägg upp i fyra varma soppskålar. Höj värmen och koka fiskbuljongen tillsammans med saffran, cayennepeppar och vispgrädde låt koka i cirka fem minuter smaka av med salt och nymald svartpeppar. Under tiden du kokar ihop soppan lägger du dem mycket fint strimlade grönsakerna och räkstjärtarna över fisken. Mixa soppan med stavmixer och häll upp den i soppskålarna, avsluta med att strö över dillen.

Servera med ett gott bröd.

Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.