Färsk makrillsoppa


Färsk makrillsoppa

Ingredienser:

Makrill 2 st

Grovsalt 4 msk

Vatten 2 liter

​Mjölk 1 ½ liter

Vatten 1 ½ liter

Salt

Kryddpepparkorn 20 st

Vitpepparkorn 10 st

Dill 1 näve

Persilja lite

Morötter skurna 1 kkp

Redning:

Vetemjöl & vatten

2-3 äggulor

Beredning:

Två stycken makrillar rensas och sköljes väl, skärs i bitar och läggs i kallt vatten med lite grov salt(ex två liter vatten 4msk salt).

Låt det ligga en timme.

Koka därefter makrillen i  1 1/2 lit mjölk och 1 1/2 lit vatten kryddorna och morötterna samt salt efter smak.

Red av det hela med mjöl och vatten som vispas samman. Kan även ha grädde.

Låt soppan koka på låg värme tills makrillen går lätt i sönder. Blanda i dill och persilja, koka i cirka 10 minuter.

Serveras med nykokt potatis och hembakt bröd.

För att soppan skall bli lite godare rekommenderas 2-3 äggulor som nedrörs när soppan kokat färdigt. Använd träslev annars går makrillen sönder.

Monica Pihl

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.