Havskattssoppa


Havskattssoppa

Ingredienser:

Hel Havskatt

Morot

Kålrot

Purjolök

Potatis

Hel kryddpeppar 8-10 st

Salt

Peppar

Gör så här:

Skär havskatten i ca 5 cm breda bitar, ta bort gälarna ur huvudet.

Skölj av Havskatten och lägg bitarna och huvudet i saltvatten 3,5% låt stå minst en timme max två timmar.

Tärna morot, kålrot och potatis i grova tärningar. Lägg morötterna och kålroten i en djup kastrull med lite salt och kryddpepparkornen, täck med vatten.

Koka i ca. 10 min. Skiva purjolöken.

Lägg i potatisbitarna, purjolöken och havskatten fyll på med vatten så det täcker, koka försiktigt i ytterligare ca 20 min eller tills rotsakerna börjar mjukna.

Red av soppan med lite vetemjöl utblandat med vispgrädde eller mjölk för önskad konsistens.

Man behöver inte reda av soppan om man vill utan den kan serveras som en klar buljongsoppa.

Smaka av med salt och peppar. Låt stå och sjuda i ca 10 min.

Serveras i djup tallrik.

Många fiskare kokade med huvudet, efter de hade tagit bort gälarna, eftersom det är mycket mat i det.

Recept från Tages Eva på Sunt, Smögen.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.