Inkokt makrill


Inkokt makrill

Ingredienser:

1 ½ kg hel Makrill

Salt

Ättika

Socker

1½ liter Vatten

Dill

1 Lagerblad

5 Vitpepparkorn.

Beredning:

Fisken rensas gnides in i salt och ättika och skäres i lämpliga bitar. Dessa lägges ner i kokande vatten smaksatt med dill, ett lagerblad och vitpepparkorn. Fisken får koka upp, den skummas och får långsamt koka, tills den är mjuk. Den får därefter kallna spadet. När makrillen skall serveras, läggs bitarna upp på karott, spadet silas över, och anrättningen garneras med friska dillkvistar. Till inkokt makrill serveras någon skarpsås eller majonnäs eller sur grädde med pepparrot.

På samma sätt tillagas inkokt brax och inkokt sik.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.