Janzons frestelse


Janzons frestelse som man gjorde förr.

Ingredienser:

1 kg skalad potatis av mjölig sort

1 brk hel ansjovis (450 gr)

2 st gul lök

50 gr smör

2 krm svartpeppar

6 dl vispgrädde

½ dl rivebröd

Beredning:

Skiva löken i tunna skivor och fräs i smör. Krydda med svartpeppar.

Filea ansjovisen, spara spadet. Hel ansjovis smakar mycket mer än färdigfilead.

Strimla potatisen i fina strimlor. (Lägg inte strimlorna i vatten).

Varva potatis, ansjovis, och lök, avsluta med potatis. Tryck med lätt hand över det hela, för att jämna till gratängen.

Slå över ansjovisspadet , grädda i ugn 250°c i 30 min.

Häll i grädden och strö över rivebrödet grädda ytterligare i ca 15-20 minuter eller tills den har fått fin färg.

Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.