Lättrimmad hälleflundra


Lättrimmad hälleflundra med brynt smör och nyriven pepparrot

Ingredienser 4 personer:

800 gram filé av hälleflundra

1 liter vatten

100 gram salt

1/2 st citron

​200 gram smör

200 gram nyriven pepparrot

1 citron i fyra klyftor

Späda primörer

Dill

Potatis

Beredning:

Blanda 1 liter kallt vatten med 100 gram salt, skiva en halv citron i tunna skivor, lägg hälleflundran och citronskivorna i saltvattnet. Efter en timme är fisken färdigrimmad.

Koka hälleflundran: Se tillaga fisk.

Bryn smöret och riv pepparroten fint. Koka primörerna i lättsaltat vatten.

Lägg primörerna på tallriken och placera hälleflundran och citronklyfta ovanpå. Lägg en väl tilltagen dillvippa på fisken.

Servera pepparrot och brynt smör i små skålar vid sidan om och servera med nykokt eller pressad potatis.

Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.