Makrill Bohus


Makrill Bohus

4 pers

Ingredienser:

Makrillfilé 800 gram

Ströbröd

50 gram Smör

1 dl Vitt vin

3 dl vispgrädde

1 dl hackad dill

Salt & Peppar

Beredning:

Krydda makrillfiléerna med salt och nymald svartpeppar.

Stek i medelhög värme, smöret skall tystna innan du lägger i makrillen. Lägg i med skinnsidan uppåt.

När fisken fått fin färg vänder du den och steker i ca 1 minut därefter lägger du upp filéerna i ugnssäker form. Häll i vinet i stekpannan och låt koka livligt i ca två minuter, häll sedan i vispgrädden och koka i ytterligare 5 minuter eller tills såsen har fått en simmig konsistens. Lägg dillen i såsen och rör om smaka av med salt och peppar. Avsluta med att hälla såsen över makrillen och ställ in i ugnen i ca 7 minuter.

Serveras med kokt potatis

Klassisk krogrätt som jag tillagat många gånger till glada makrillvänner.

Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.