Makrillbullar


Makrillbullar

Ingredienser 4 portioner:

600 gram Makrillfilé skinn och benfri

½ gul lök

1 ägg

½ dl kalvfond

½ dl vispgrädde

Salt

Nymald svartpeppar

Beredning:

Lägg makrillfiléerna, lite salt och lök i matberedaren och kör i hög hastighet tillsätt resten av ingredienserna och kör ytterligare en stund, smaka av med salt och nymald peppar.

Är smeten för lös kan du tillsätta lite potatismjöl. Är den för tjock tillsätter du mer kalvfond.

Forma makrillbullarna till önskad storlek och stek i smör.

Tillbehör: Potatismos och lingonsylt eller sötsur sås. Även gott som pålägg på smörgåsen.

Monica Pihl

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.