Pestobakad kummelfilé


Pestobakad kummelfilé med räkor, blåmusslor och tagliatelle i citronörtsås

4 portioner

Ingredienser:

1 sats pesto

600 gram kummelfilé

24 st räkor med skal

16 st blåmusslor

Såsen:

4 dl blåmusselfond

2 dl vispgrädde

Saften från en halv citron

1 knivsudd cayennepeppar

Rivet skal från en halv citron

½ dl hackad basilika

½ dl hackad oregano

Nymald svartpeppar

50 gram smör

500 gram färsk tagliatelle

Beredning:

Pesto. Se recept.

Skala räkorna, låt huvudet sitta kvar.

Koka blåmusslorna. Se recept.

Koka ihop fonden med vispgrädde, citronjuice och cayennepeppar tills den tjocknar och har en simmig konsistens mixa den sedan med örter svartpeppar och smör. Smaka av med salt

Kummelfilén skärs i fyra jämnstora bitar och läggs i ugnssäker form, salta fisken och bred på ett lager pesto.

Kör in i ugnen 250°c i ca 10 minuter eller tills den har nått 55°c innertemperatur.

Koka pastan, vänd i såsen och de kokta blåmusslorna i den varma pastan. Lägg upp pastan och blåmusslorna i djupa tallrikar placera fisken högst upp och garnera med räkorna en citronklyfta och lite färska örter.

Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.