Spekemakrill Låda


Spekemakrill Låda

Ingredienser:

Spekemakrill 1 per person

Hackad stekt lök

Vitsås smaksatt med salt och peppar (citronpeppar)

Smör

Ströbröd

Berdedning:

Lägg i blöt 1 makrill per person ett dygn.

Filea och rensa ur benet + skinn.

Byt vatten 3 ggr.

Sätt ugnen på 225 gr – 20 min.

Stek lök 1 st (hackad)

Smöra och bröa formen.

Lägg makrillfilerna i formen med den stekta löken.

Red en vit sås med mjöl eller maizenamjöl, grädde + mjölk inget salt bara peppar, svart + citronpeppar.

Häll detta över fisken i formen, lite ströbröd till formen + över fisken.

Tillbehör

Kokt potatis.

Recept av Solveig Hagström, Bohus-Malmön.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.