Blodpudding


Blodpudding

Ingredienser:

2 liter blod

1 liter dricka

1 tsk fin kanel

1 tsk finstödda nejlikor

1 tsk riven ingefära

1 stor lök

1 msk timjan och mejram

½ msk salt

4 eller 5 msk sirap

4 msk vetemjöl

2½ tkp groft rågmjöl

1 msk smör eller flotyr

Beredning:

Blodet silas och spädes med drickan, kryddorna stötes fina och islås jämte salt, sirap, timjan och mejram löken förvälles och fin hackas stekes i flottyren samt slås uti smeten mjölsorterna ivispas, smeten slås i smord och bröad form kokas i vattenbad eller gräddas i ugn 2 till2½ timma. Serveras varm med lingon eller mjölksås i finare fall med skirat smör.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun.Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.