Får i kål


Får i kål

Ingredienser:

1kg fårbringa eller sadel

1 litet kålhuvud

2½ l vatten

2 msk mjöl

1msk salt

1 msk smör

15 vitpepparkorn

Beredning:

Smör och mjöl sammanarbetas och spädes med kokade vatten till en simmig sås.

Får knäckes och skäres i bitar samt tvättas i ljummet vatten nedlägges varsamt med den förvällda sunderskurna kålen mellan varje lager strös lite peppar och salt det kalla vattnet påspädes och anrättningen får koka minst 2 timmar.

Allt det feta skummas noga och rätten avsmakas samt serveras med sitt kött uti.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.