Frickadeller


Frickadeller

Ingredienser:

8 hg kalv eller höns kött

1 eller 2 ägg

2 kkp gräddmjölk

3 finstödda skorpor

1/8 tsk fin vitpeppar

½msk salt

Beredning:

Skrapa köttet fint från senor, mal det mycket fint minst 5 gånger blanda färsen med gräddmjölken, de uppvispade äggen, det fina skorpbrödet och kryddorna, arbeta färsen att den blir fin och smidig. Forma små bullar och koka dem i vatten och lite salt. Omkring tio minuter. Frickadeller serveras till buljong eller kål.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.