Gödkalfstek


Gödkalfstek

Ingredienser:

3 kg gödkalfskött

1 msk salt

1½ msk smör

1tsk soja

3 tkp mjölk

1kkp söt grädde

Beredning:

Gödkalfsteken knäckes och tvättas väl i ljummet vatten, smör brynes steken nedlägges och stekes på alla sidor.

Häll på mjölken och lägg steken i ugnen i 1½ -2 timmar.

Vänd steken ofta och salta lite under tiden, då steken är färdig avredes den med grädden och får ett gott uppkok, sojan islås och sen silas och afsmakas, och serveras till steken, som är skuren i vackra skivor.

Recept från Gerda Jönsson. Anneröd vid Brygge i Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.