Hotchpotchsoppa


Hotchpotchsoppa

Ingredienser:

1 kg fårbringa

3 l vatten

1 msk smör

1 ½ msk hvetemjöl

1 purjolök

3 st morötter

2 st palsternackor eller selleri

1 blomkålshuvud

1 kkp färska eller konserverade ärtor

2 små jordärtskockor

1 liten msk salt

10 pepparkorn

Beredning:

Fårbringan knäckes och tvättas i ljummet vatten påsattes att koka med vattnet till köttet är halftkokt, tages det upp och skäres i fyrkantiga bitar som brynes i en msk smör jämte. Purjolöken skäres i strimlor, mjölet strös över och köttet omröres väl samt påspädes med buljongen och får sedan sakta koka tills köttet är mört morötterna, selleri och palsternackorna ansas och skäres i fina strimlor och ärtorna, detta får koka i vatten och lite salt tills de äro mjuka, jordärtskockorna och blomkålen får likaledes koka i saltadt vatten, då grönsakerna äro kokta lägges de jämte sitt spad i soppskålen buljongen skumas noga afsmakas med peppar, salt och samt hälles jämte köttet över grönsakernas ansättningen serveras genast.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.