Julskinka över en natt

Julskinka över en natt

Sätt ugnen på 175°c.

  • Spola inte av skinkan om du gillar sältan. Låt nätet sitta kvar.
  • Klä in skinkan i smörpapper och ett lager aluminiumfolie, lägg skinkan med svålen uppåt på ett galler.
  • Placera gallret på en djup plåt med lite vatten i botten.
  • Stick in en termometer i mitten av skinkan och sänk värmen på ugnen till ca 90°c varmluft eller 100°c vanlig ugn. Ugnsbaka till innertemperaturen är:
    • ca 67-68°c för saftig skinka.
    • 72-75°c grader för mer traditionell lite torrare skinka.
  • Det tar ca 2 – 2,5 timmar per kilo.
  • Spara skinkspadet till dopp i grytan.
  • Låt skinkan svalna av en stund (ca 15 min) innan du tar bort termometern.
  • Ta bort svålen
Kommentar:

Man kan strunta i att klä in skinkan om man önskar en något torrare yta.

Griljering:
  • Sätt ugnen på 250°c grill
  • ​50 gram dijonsenap
  • 50 gram söt/stark grov senap
  • 15 gram honung
  • 1 äggula
  • Rör ihop alla ingredienser
  • Pensla ut röran på ovansidan av skinkan
  • ½ dl ströbröd
  • Lägg ströbrödet i en sil och sikta över griljeringen

Stoppa in i ugnen ca fem minuter eller tills skinkan har en fin gyllenbrun färg

Låt skinkan svalna och skiva i tunna skivor, njut.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.