Kåljox


Kåljox

Ingredienser:

1 vitkålshue

Ca. 7 hg köttfärs

Nörre morötar

Lide lök

Nörre st kryddpeppar

1st köttbuljong

Salt och peppar.

Beredning:

Förstek kålen i stekpanna me lide smaksoja, lägg sedan den stekte kålen i en kastrull med morötter i beddar, lök och kryddpepparen, häll i vann så det täcker kålen och lägg i buljongen.

Koka detta en stund innan köttfärsen läggs i.

Man kan även rulla köttfärsen till köttbullar om man vill.

Vill man ha kåljoxen tjockare tar man i lite redning.

Kåljoxen e klar når kålen e mjuk och morötterna ej e för hårda.

Recept från Monica Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.