Kalops


Kalops

Ingredienser:

1½ kg oxkött av lår eller revben

½ tsk finstödd hvitpeppar

1 msk salt

2 msk hvetemjöl

1 lök

½ msk rifven ingefära

3 tkp kokt vatten

1 msk smör

Beredning:

Köttet tvättas och skäres i bitar på tvären omkring ½ cm tjocka skifvor, skifvorna befrias från hinnor och bulltas väl. Hvitpeppar, salt, ingefära och mjöl blandas på en tallrik och här i vändes skifvorna, löken förvälles, skalas och finhackas, detta brynes väl och får sedan sakta koka i en långpanna eller stekgryta så småningom tillsättes det kokande vattnet och kalopsen får sakta koka till den känns lös tillomkring 1½ till 2 timmar lägges upp och serveras med sås över.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.