Kroppkakor Henning Johansson


Kroppkakor Henning Johansson

Ingredienser:

4 kg skalad potatis

2 msk salt

3 dl vetemjöl

600g färskt sidfläsk

1 stor gul lök

2 tsk finstött kryddpeppar

1 tsk mald vitpeppar

Vatten

Salt

Beredning:

Skär fläsket och löken i fina tärningar, blanda med kryddorna låt stå och dra, gärna över natten.

Riv potatisen och krama ur, spara stärkelsen. Blanda potatisen med salt och mjöl. Blanda sedan i stärkelen efter behag.

Forma så de får plats i handen.

Klabba i fläskmixen och sjud i lättsaltat vatten 1 cirka en timma.

Servera med gräddmjölk eller skirat smör och lingonsylt.

Monicas morfar Henning Johansson. Tången

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.