Kroppkakor


Kroppkakor

Ingredienser:

2 kg kokt potatis

4 hg fläsk och kött

2ägg

6 msk vetemjöl

1 stor lök

1 tsk salt

¼ tsk fin vitpeppar

2 msk flottyr eller smör

Beredning:

Potatisen kokas skalas och males fläsket och köttet skäres i små fyrkantiga bitar och stekes med löken och pepparen.

Ut i den fina potatisen inarbetas äggen vetemjölet och saltet, med ett par skedar görs bullar av potatisdegen och läggs i en tsk av det stekta fläsket inuti varje dessa kakor.

Stekes gulbruna på båda sidor och serveras varma.

Recept från Gerda Jönsson. Anneröd vid Brygge i Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.