Oxsvanssoppa


Oxsvanssoppa

Ingredienser:

1 oxsvans

2 msk smör

1 lök

1 morot

3 persiljestjälkar

10 pepparkorn

1 msk hvetemjöl

2 l buljong

1 knifsudd fin hvitpeppar

½ msk salt

3 msk schärre ( sherry)

Beredning:

Oxsvansen tvättas i hett vatten och torkas väl, den hugges i stycken efter lederna. Smöret fräses i grytan , oxsvansarna lägges i jämte den skalade och förvälda löken och den skrapade moroten skuren i bitar, persiljan och pepparkorna, alltsammans får sakta brynas en god stund, hvarefter mjölet tillsättes, buljongen hälles i och köttet får koka till det blir mört, soppan skummas och silas väl samt afsmakas med vinet, salt och peppar. Svansbitarna serveras i soppan.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.