Rostbiff


Rostbiff

Ingredienser:

3 kg rostbiff

1 l kokande vatten

2 stora lökar

2 msk smör

1 msk salt

Beredning:

Rostbiffen bör på vintern ha hängt en vecka den tvättas väl i ljummet vatten bultas väl och beströs med salt samt lägges i en het långpanna, litet kokande vatten hälles uti pannan hvarpå den inställes i ugnen, denna bör i början ej vara för het emedan en del fett utapå rastbiffen först måste smälta innan den egentliga bryningen får börja. Såsmåningom stegas hettan i ugnen och såsen hälles ofver jämte lite af det kokande vattnet, mot slutet af stekningen betäckes rostbiffen med smort eller vaxat papper för att den ej må brännas till stekningen åtgås 1½-2 timmar, löken förvälles skalas och kokas i smöret, rostbiffen lägges upp på varmt fat och ganeras med löken, såsen skummas silas och serveras med steken som är skuren i vackra skifvor.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.