Sjömansbiff


Sjömansbiff

Indredienser:

1 kg benfritt innanlår eller fransyska

2 tsk salt

½ tsk finstödd hvitpeppar

1 msk smör

2 st lökar

1 l potatis

2 kkp buljong eller kokt vatten

½ kkp franskt vin (eller vad som finns hemma)

Beredning:

Köttet tvättas i ljumt vatten och skäres i skifvor på tvären skifvorna bultas, lite peppar och salt påströs och brynes hastigt i smör, löken förvälles skalas och skäres i skifvor, en form eller panna med tättslutande lock smörjes med smör däri nedlägges ett varf potatis därpå ett par biffar med lite lök så lägges allt varfvis , öfversta varfvet bör vara potatis, stekpannan vispas ur med kokt vatten och detta jämte vinet hälles ofver köttet anrättningen får koka omkring 2 timmar och serveras varmt.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.