Stekt orre


Stekt orre

Ingredienser:

1 orre

1 hg späckfläsk

1 msk smör 1 tsk salt

½ l gräddmjölk

Beredning:

Orren plockas svedes tages ur och tvättas väl både inuti och utanpå. Den späckas med späcket skuret i fina strimlor och uppsättes, smöret brynes orren nedlägges att brynas på alla sidor hvarefter det saltas och påspädes såsmåningom med gräddmjölken.Till stekningen åtgår 1 1½ timma eller till köttet kännes mört, orren skäres i vackra skifvor och serveras med sin sås.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.