Stekt späckad kalflefver


Stekt späckad kalflefver

Ingredienser:

1 gödkalflefver

1hg späckfläsk

1½ msk smör eller god flotyr

½ msk salt

1 l gräddmjölk

Beredning:

Lefvern tvättas och förvälles i vatten och lite salt upptages och den yttre hinnan av drages.

Lefvern späckas, brynes och spädes så småningom med gräddmjölken såsen, vispas väl under stekning. Lefvern bör stekas minst 1 timma, den skäres i vackra skifvor och serveras med sin sås öfver.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.