Tjälknöl


Tjälknöl

Ca.1,2 kg fransyska(frys köttet innan tillagning)

Saltlag:

1 liter vatten

1 dl salt

½ dl socker

10 enbär

1 tsk torkad timjan eller motsvarande färsk

Beredning:

1. Sätt ugnen på 75°

2. Lägg den frysta fransyskan i en ugnsäker form och ställ den i nedre delen av ugnen

3. Stek köttet tills innertemperaturen är 65-70°. Det kan ta 8-12 timmar

4. Koka saltlagen och låt den kallna. Tillsätt enbär och timjan

5. Lägg ner den varma steken i saltlagen och låt stå kall i 4-5 timmar

6. Ta upp köttet och torka det lätt med hushållspapper. Skär köttet i tunna skivor

7. Servera med potatisgratäng, gelé och stekt svamp

Recept från Eivor Johansson Knutsdalen, Bratteby, Sotenäs kommun.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.