Mölskost


Mölskost

Ingredienser:

6-7l mjölk (röd)

2l filmjölk

2 dl socker

Redning:

2-3 ägg

1dl mjölk eller grädde

4 msk vetemjöl

1-2 tsk stött kardemumma

Beredning:

Koka upp den söta mjölken. Låt vätskan skära sig och rör försiktigt tills det åter kokar upp. Rör ibland. När det gått ca: 1-1½ tim. tillsätts sockret.

När vasslan nästan kokar in efter 2-2½ tim. tillsätts redningen.

Koka sedan några minuter och slå upp i karotten.

OBS. mjölken ska koka hela tiden, helst i en dubbel så stor kittel.

Mjölkosten ätes som smörgåsmat.

För att inte mjölken skall brännas vid, kan man smörja in botten på kastrullen och lite upp på sidorna med kallt smör innan man häller i mjölken.

​Smaklig måltid

Recept: Ella från Tången

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.