Finsk Kålrotslåda


Finsk Kålrotslåda

Ingredienser:

300 g kålrötter

250 g morötter

100 g palsternacka

100 g rotselleri

1 dl vispgrädde

1 dl mjölk

2 ägg

2 msk sirap

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 msk ströbröd

Beredning:

Skala rotfrukter och skärs i små bitar. Kokas mjuka i 10 min i spad eller buljong. Krossa dem till ett grovt mos.

Späd med grädde och mjölk. Rör ner äggen, lättvispade. Smaka av med sirap, salt och peppar. Bred ut moset i formen och strö över ströbröd.Grädda mitt i ugnen 200° i 50 min. höj värmen till 225° de sista 15 minuterna så lådan får fin färg.

Serveras till skinka, köttbullar, spjäll eller korv.

Recept från Eivor Johansson Knutsdalen, Bratteby, Sotenäs kommun.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.