Gravlaxsås


Gravlaxsås

Ingredienser:

1 dl hackad dill

½ msk vinäger

2 msk socker

1 stänk Worshestershiresås

1 stänk Tabasco

1 msk Senap

1 msk Dijonsenap

1 msk Cidervinägersenap

¾ dl matolja

¾ dl kallpressad rapsolja

salt

nymald svartpeppar

Beredning:

Blanda vinäger, socker, dill. Rör till sockret börjar lösa upp sig och dillen släppa vätska. Blanda därefter i senapen.

Vispa i oljan försiktigt (såsen kan skära sig).

Smaksätt med salt och vitpeppar.

Servera till gravad lax och annan gravad fisk, kokt hummer och krabba.

Clas Andersson

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.