Grynkaka


Grynkaka

Ingredienser:

1 tkp ris eller korngryn

1 kkp havregryn

½ lit vatten

1 lit färskt fläskspad

½ kg kött eller fläskkött

1tsk salt

1 tsk fin vitpeppar

1 msk sirap

1 msk timjan och mejram

1 lök

Beredning:

Grynen tvättas och förvälles i vatten och buljongen under kokningen ilägges det finskurna fläsket eller köttet. Då gröten är färdig ilägges de övriga ingredienserna. Serveras varm kokt eller uppstekt helst med blodmat till.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.