Kejsarsoppa


Kejsarsoppa

Ingredienser:

½ msk smör

1 msk hvetemjöl

2 l buljong

½ msk salt

Lite fin hvitpeppar

½ tsk socker

½ kkp schärre (sherry)

2 äggulor

½ kkp söt tjock grädde.

Beredning:

Smör och mjöl sammanfräses, buljongen tillsättes under flitig rörning och får koka omkring 15 minuter, soppan afsmakas med vin, salt, peppar och socker. Äggulorna och grädden vispas upp i soppskålen och soppan tillslås under vispning den kan serveras med förlorat ägg.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.