Klimp No. 2


Klimp No. 2

Ingredienser:

3 kkp mjölk

6 msk hvetemjöl

8 bittermandel

6 kardemummor

1 liten msk socker

½ tsk salt ½ msk smör 1 ägg.

Beredning:

Två kkp af mjölken slås i grytan, resten af mjölken i röres i mjölet. Det får koka några minuter då salt, socker och smör ilägges, den skållade och rifna mandelen och den finstödda kardemumman. Klimpen lyftes af elden och det uppvispade ägget i vispas, smeten slås upp att kallna. Serveras till saftsoppor eller buljong.

Recept från Gerda Jönsson Anneröd vid Brygge Sotenäs kommun. Handskriven kokbok, troligen skriven i början till mitten av 1900 talet.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.